Talent Management

Wilt u de slagkracht van uw organisatie duurzaam versterken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij strategisch talentmanagement is het belangrijk om de juiste vertaling te maken van de strategie van de organisatie naar het aantrekken, ontwikkelen en positioneren van mensen die toegevoegde waarde leveren. Zo kan daadwerkelijk een verschil worden gemaakt. Een onderwerp waar wij ons dagelijks mee bezig houden en als geen ander in gespecialiseerd zijn!

Toegevoegde waarde talentmanagement 

Mensen maken een organisatie en bepalen het succes ervan. Maar personeel is ook één van de grootste kostenposten. Daarom voegen mensen idealiter meer waarde toe dan dat ze kosten. Dan betaalt de investering zich namelijk uit in het menselijk kapitaal. Wij weten als geen ander dat dit soms best een uitdaging kan zijn, zeker in het MKB.

De missie, visie en doelstellingen van de organisatie bepalen welke toegevoegde waarde nodig is en hoe het strategisch talentmanagement vormgegeven moet worden. Daarom worden onze programma’s altijd op maat gemaakt. Geen enkele organisatie is immers hetzelfde!

Talentmanagement Amsterdam helpt om:

  • uw eigen visie te ontwikkelen op het gebied van strategisch talentmanagement
  • uw visie concreet te vertalen naar doelen op tactisch en operationeel niveau. Hierbij krijgt u handige tools om het managen van talent binnen uw eigen organisatie te optimaliseren. Geen lange rapporten, maar direct praktisch aan de slag!

Aantrekken en ontwikkelen medewerkers 

De concurrentie op de arbeidsmarkt is hevig. Markten worden opgeschud door organisaties met innovatie business modellen en agressieve marketingstrategieën. Dit zorgt voor een grote druk op organisaties en vraagt om een onmiskenbare wendbaarheid. Het aantrekken en ontwikkelen van medewerkers moet dan ook eigenlijk een topprioriteit zijn binnen iedere organisatie. Iets dat bovenaan de HR agenda zou moeten staan. Helaas gebeurt dit nog lang niet overal. Sterker nog, een organisatie kan zich als geen ander onderscheiden door dit onderwerp goed aan te pakken! De inzet van talentmanagement vervult op de lange en korte termijn het succes van de organisatie. Daar is geen twijfel over mogelijk.

Inhuur op projectbasis

Actief in het MKB en geen volledige HR afdeling tot uw beschikking? Maar wel een gebrek aan personeel of een grote behoefte aan ondersteuning op dit gebied? Talentmangement Amsterdam kan op projectbasis ingehuurd worden. Samen nemen we de personeelsdruk onder de loep en onderzoeken we hoe het juiste personeel kan worden aangetrokken. Daarnaast kijken we, ook niet onbelangrijk, hoe je deze optimaal weet te binden en boeien voor een langere termijn. Zodat ze misschien nooit meer bij je weg willen!