Inclusiviteit

Inclusieve arbeidsmarkt

Inclusiviteit is belangrijk en eigenlijk niet meer weg te denken binnen een moderne organisatie. De inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan bijdragen aan uw organisatiedoelen.

Nederland vergrijst en de krapte op de arbeidsmarkt is een feit. Er wordt een groter beroep gedaan op u als professional om op een creatieve en innovatieve wijze op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers. Daarnaast moet u tegenwoordig ook meer moeite doen om uw werknemers te behouden. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bieden een groot potentieel aan goede werknemers. In onze maatschappij praat je over afstand tot de arbeidsmarkt als je, om wat voor reden dan ook, voor langere tijd niet aan het werk komt. Het worden ook wel de ‘vergeten talenten’ genoemd. En dit zegt meer dan genoeg!

Wat is het probleem?

Onder deze groep bevinden zich duizenden goed opgeleide mensen die de weg naar een passende werkgever niet weet te vinden of moeite hebben met het verkrijgen van hulp op het gebied van participatie op de arbeidsmarkt. Werkgevers lijken op hun beurt deze groep werknemers niet te bereiken. Daarnaast zien wij een toename van werkgevers die graag mensen vanuit de doelgroep willen aannemen, maar er niet altijd in slagen om de juiste mensen te selecteren. Dat is erg jammer, want dit betekent dat vele getalenteerde medewerkers niet de kans krijgen om aan het werk te gaan.

Een bron van potentiele werknemers!

Soms lijken werknemers met een arbeidsbeperking niet te passen in een opgesteld vacatureprofiel. Talentmanagement Amsterdam kan u helpen om kennis te maken met een nieuwe bron van potentiele werknemers die uw organisatie een grote bijdrage kan leveren. Waardevolle medewerkers, met kennis en talent! Door het werving- en selectieproces aan te passen, kunnen de kansen voor deze mensen aanzienlijk worden vergroot. Het gaat erom dat aandacht wordt besteed aan de verschillen tussen mensen. Bij de selectie is het belangrijk om de match tussen kandidaat en werk centraal te zetten. Matching op functionaliteit. Klinkt heel logisch, maar blijkt in de praktijk nog best lastig.

Wat levert inclusie de organisatie op? 

Talentmanagement Amsterdam helpt u om inclusie binnen uw organisatie vorm te geven. Wij helpen om inclusie binnen de bedrijfscultuur te waarderen en te leren hoe op een waarderende wijze om kan worden gegaan met de verschillen tussen mensen. Zo kan iedereen een optimale bijdrage leveren aan de organisatiedoelen. Veel grote organisaties gingen u hier reeds in voor, zoals het Hilton, veel bedrijven in de ICT en de Kamer van Koophandel.

Wat kan inclusiviteit voor uw organisatie betekenen?

 Als bedrijf kun je echt het verschil maken door inclusiviteit door te voeren binnen de bedrijfscultuur. Het is momenteel moeilijk om goede mensen te vinden op de arbeidsmarkt. Door aan de slag te gaan met inclusiviteit kan een nieuw potentieel worden aangeboord. Daarnaast is het de moeite waard om te investeren in personeel dat volledig in het bedrijf zal integreren en zich hierdoor kan ontwikkelen tot een zeer loyale werknemer.

Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar wat kan Talentmanagement Amsterdam dan precies doen? We onderscheiden twee soorten diensten. Wij kunnen u gericht adviseren, waarna u direct zelf met inclusiviteit aan de slag kunt binnen uw organisatie. Liever hulp van een professional bij de implementatie? Ook dat is mogelijk! Talentmanagement Amsterdam is op projectbasis in te huren zodat alle zaken rondom inclusiviteit zo snel mogelijk op rolletjes lopen.

Advisering inclusiviteit

Samen kijken we uitgebreid naar de organisatiedoelen en wat inclusiviteit kan betekenen binnen uw bedrijf. Wat komt er precies allemaal bij kijken en wat is de beste manier om dit te implementeren? Met een gericht advies en de juiste tools kunt u vervolgens direct zelf aan de slag met het opzetten van een geschikte werving- en selectieprocedure.

Projectleider inclusiviteit

Wij zijn ook in te huren als projectleider inclusiviteit. Het omgooien van de arbeidsmarktcommunicatie met als doel een breder publiek aan te spreken is voor veel organisaties compleet nieuw terrein. Wilt u hier een ervaren professional mee aan de slag laten gaan zodat dit onderwerp toekomstbestendig staat als een huis? We’ve got your back! Door een nieuw werving- en selectieproces op te starten en alle randzaken hierop af te stemmen, zorgen we ervoor dat de juist doelgroep wordt bereikt. Wilt u daarnaast uw recruitmentproces optimaliseren? Ook hiervoor kan Talentmanagement Amsterdam op projectbasis in worden gehuurd.

“INCLUSION IS NOT A MATTER OF POLITICAL CORRECTNESS. IT IS THE KEY TO GROWTH.

STRENGTH LIES IN DIFFERENCES, NOT IN SIMULARITIES”