Coaching

Loopbaan coaching

Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Kost het je steeds meer energie om je
werkzaamheden te voltooien? Kun je maar niet de baan vinden die echt bij je past?
Of ben je de balans tussen werk en privé een kwijtgeraakt? Veel hoogopgeleide mensen lopen op een zeker moment vast in hun loopbaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben, de gemene deler is dat het vaak lastig is om keuzes te maken en knopen door te hakken. Iedere keuze die je maakt heeft consequenties voor het vervolg van jouw carrière. Hoe weet je dat je de juiste beslissingen neemt?

Loopbaan coaching kan je helpen om richting te vinden in je carrière. Door middel van een intensief persoonlijk traject gaan we samen op zoek naar de antwoorden op je vragen en nemen we dilemma’s onder de loep. We creëren helderheid op het gebied van jouw kerncompetenties, je talenten en wensen. Door te onderzoeken wie je nou eigenlijk bent, want jou drijft en welke eventuele belemmeringen jij jezelf hebt opgelegd, krijg je een beter beeld van het pad dat je wilt volgen. Misschien zou je veel meer betekenis aan je werk toe willen voegen. Of droom je van het ondernemerschap.

Nadat we duidelijk hebben waar je naartoe wilt in je loopbaan, maken we een gericht plan van aanpak. Wat ga je doen? Waar begin je en wie heb je hierbij nodig? Onze ervaren coach begeleid je hierin en reflecteert waar nodig, zodat je een beter inzicht krijgt in je eigen handelen.
Loopbaancoaching zorgt ervoor dat je weet waar je naartoe wilt en hoe je je doelen gaat behalen. Een life changing traject!

Loopbaangesprek 

De meeste mensen lopen er wel eens tegenaan: een punt in je professionele loopbaan waarop je niet meer precies weet welke kan je op wilt of moet. Wellicht haal je niet meer voldoening uit je werk, hangt je een ontslagronde boven het hoofd of ben je gewoon toe aan iets nieuws. Maar wat is dan de juiste volgende stap? Hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Al die keuzemogelijkheden kunnen je gaan duizelen en soms zelfs heel onzeker maken. Dan is een loopbaangesprek misschien wel iets voor jou!

Tijdens het korte, maar wel intensieve gesprek gaan we samen kijken naar de plek waar jij je nu bevindt in je loopbaan en waar je naartoe wilt. Waar loop je tegenaan in je huidige baan, wat zou je graag anders willen en wat past bij jouw competenties? Kortom, wat is de eerste stap die je nu kunt maken om je gedachten weer de baas te worden en het vervolg van je loopbaan vol vertrouwen tegemoet te zien. Zoals je auto wel eens een APK nodig heeft, kun je dit ook uitstekend toepassen op jouw persoonlijke loopbaanontwikkeling. Heb je na dit gesprek behoefte aan meer verdieping of ondersteuning? Dan behoort persoonlijke loopbaancoaching natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Een loopbaangesprek betreft een eenmalig gesprek van circa 1,5 uur en bedraagt een investering van EUR 150,- excl. BTW. Wil je gelijk een afspraak inplannen of eerst wat meer informatie? Twijfel dan niet om contact op te nemen, we maken graag alvast kennis met je!

Jobcoaching 

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hun competenties op de werkvloer laten groeien door de inzet van een jobcoach. Een jobcoach ondersteunt een werknemer op zijn werk, zodat autonome deelname aan arbeid mogelijk wordt of blijft. Met persoonlijke coaching door middel van een speciaal op maat gemaakt programma, worden de optimale omstandigheden gecreëerd waardoor de werknemer een langdurig en succesvol dienstverband tegemoet kan gaan.

Hoe verloopt een jobcoachingstraject? 

Bij aanvang van het traject zal de jobcoach de werkgever en collega’s ondersteunen op het gebied van communicatie en afstemming. Samen wordt gekeken waar mogelijkheden liggen en hoe de arbeidssituatie zo gunstig mogelijk kan worden afgestemd op de werknemer. Daaropvolgend maakt de jobcoach een persoonlijk plan gericht op de ontwikkeling van de medewerker. Tijdens het inwerkproces is de coach dan ook nauw betrokken. De werknemer wordt getraind op werknemers- en sociale vaardigheden op de werkvloer. Na een tijdje wordt de voortgang geëvalueerd en een eventueel actieplan uitgezet. Daarnaast zorgt de coach voor afstemming met de andere levensgebieden om de werknemer zo goed en functioneel mogelijk te kunnen laten werken.

Het doel van jobcoaching

Het doel van jobcoaching is dat het de werkgever en werknemer samen lukt om de werknemer zelfstandig te laten functioneren. De jobcoach zal dan regelmatig afstemmen wat wenselijk is om de werknemer zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Door gezamenlijk in gesprek te gaan zal duidelijkheid ontstaan omtrent verwachtingen, kansen en mogelijkheden. Met als einddoel de werknemer ook zonder jobcoach naar beider tevredenheid te laten presteren. Echter, in sommige gevallen blijft ondersteuning van de jobcoach wenselijk om de inzetbaarheid te waarborgen.

Jobcoaching wordt meestal vergoed door het UWV of de gemeente.