Fit ‘n Fabulous

Fit ‘n Fabulous

Werkzoekenden met een afstand tot arbeidsmarkt leven vaak in een isolement. Ze komen weinig in beweging en mentale belemmeringen staan werkhervatting al snel in de weg. Fit ’n Fabulous is een lifestyle training die is gericht op specifiek deze groep jongeren tussen de 18 en 27 jaar. In de training staan bewegen, leefstijl en arbeidsrelevantie competenties centraal. Door de jongeren letterlijk in beweging te brengen en te empowerenmet behulp van fitness, sportactiviteiten en verschillende relevante workshops neemt de fysieke en mentale fitheid toe. En daarmee de kans op maatschappelijke (arbeids-) participatie!

Het programma duurt 8 weken en biedt een breed assortiment aan sportactiviteiten en workshops. Door het volgen van het sportaanbod, in ruil tegen het verplicht volgen van additionele workshops, worden moeilijk bereikbare jongeren over de streep getrokken om bewuster aandacht te besteden aan hun persoonlijke levensstijl en toekomst.


Sporten en workshops

Sporten verbindt en verhoogt de fysieke fitheid. Daarnaast werk je tijdens het sporten aan zaken als normen en waarden, respect, samenwerking, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden. De weerbaarheid van de jongere wordt vergroot en biedt een grote bijdrage aan het zelfvertrouwen.

In de workshops worden relevante onderwerpen behandeld, waaronder: loopbaan oriëntatie, solliciteren, omgaan met geld, voeding en gedrag, verslavingen etc.


In het kort: waarom Fit ’n Fabulous?

  • Verbeteren fysieke conditie
  • Bevorderen gezonde, actieve levensstijl
  • Vergroten sociaal netwerk
  • Structuur in dag- en weekverdeling
  • Toename motivatie en zelfvertrouwen
  • Kans op (betaalde) arbeid neemt toe


Wat is het doel van Fit ’n Fabulous?

Het doel van de training is dat de deelnemers zich na het afronden van het 8-weekse programma kunnen associëren en identificeren met het statement “beyoutiful”. Na afronding hebben zij meer zelfvertrouwen, voelen zich meer maatschappelijk betrokken en minder maatschappelijk genegeerd. De fitheid is toegenomen, evenals de belastbaarheid en het zelfvertrouwen. Er wordt meer structuur aangebracht in het dagritme, wat zorgt voor een goede voorbereiding op toekomstige arbeid. De deelnemer durft initiatief te nemen, gaat beter om met gedragsproblematiek en kan een alternatief handelingsreportoire toepassen. Er is een grotere motivatie om aan het werk te gaan en een betere aansluiting met vervolgtrajecten voor re-integratie. Tenslotte zijn de sociale competenties aanzienlijk verbreed en verbetert, waarmee de kansen op de arbeidsmarkt onmiskenbaar verhoogt zijn.


Voor wie?

Deze training is bedoeld voor werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, die hulp nodig hebben bij het creëren van structuur in het dagelijks leven en zowel de fysieke als mentale fitheid willen vergroten, zodat de kans op een baan toeneemt. De deelnemer moet echter wel beschikken over re-integratiepotentieel.


Mediators

De deelnemers aan deze training worden begeleid door een multidisciplinair team aan mediators. Dit team bestaat uit vrijwilligers en professionals (mentoren, jobcoaches en casemanagers) die de doelgroep goed kennen.

De mediators zijn;

  • Projectmedewerkers
  • Workshopleiders
  • Sportleiders

Door verschillende organisaties bij de projectperiode te betrekken kan een specifiek en afwisselend programma worden geboden, passend bij de regio en/of doelgroep.


Klinkt dit interessant?

Meer weten over Fit ’n Fabulous? Natuurlijk vertellen we graag meer over wat deze interactieve training zo bijzonder maakt voor de doelgroep. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak voor een persoonlijke toelichting.