Werkgevers benutten niet alle kansen op krappe arbeidsmarkt

Werkgevers benutten niet alle kansen op krappe arbeidsmarkt

“Het is van belang dat niet alleen werknemers, maar ook werkgevers zich aanpassen aan de huidige arbeidsmarkt”, zegt SCP-onderzoeker Patricia van Echtelt. Daarvoor moeten ze volgens haar creatief gaan nadenken over wat voor werk ze kunnen creëren voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

“Denk dus niet in bestaande vacatures, maar bijvoorbeeld wel in het opknippen van taken”, zegt Van Echtelt. “Zo kunnen mensen die niet helemaal passen binnen bestaande vacatures ook aan het werk.” De meeste werkgevers geven aan zich daar ook verantwoordelijk voor te voelen, maar het SCP ziet dat voorlopig niet terug in het personeelsbestand. Maar een op de zes werkgevers heeft iemand met een arbeidsbeperking in dienst.

Daarnaast zijn veel werkgevers niet op de hoogte van overheidsregelingen die bestaan om werkgevers te ondersteunen bij het aantrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Kortom de wil om inclusief te zijn is er, maar er wordt vaak nog niet naar gehandeld”, zegt Van Echtelt.

Klik op de link hieronder om het artikel te lezen

Werkgevers benutten niet alle kansen op krappe arbeidsmarkt

 

Bron: NOS

Photo by Jacopo Maia