Succesvol op herhaling: inclusief werkgeverschap

Jessica Bijvang

Succesvol op herhaling: inclusief werkgeverschap

Samen voor Zeist succesvol op herhaling

In mei konden niet alle belangstellenden de workshop Inclusief Werkgeverschap volgen en dus was het tijd voor een herkansing. Die was op maandag 3 oktober in de Werkwinkel in Den Dolder. Zes cursisten, één workshopleider en een ervaringsdeskundige maakten het samen tot een boeiende en leerzame dag.

Centraal stond de vraag: hoe je de wens waar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in je organisatie? Allerlei aspecten kwamen aan de orde: de functie-eisen, jobcarving, werving en adverteren en vooral ook de selectiegesprekken.
Uitgaan van kracht en verplaatsen in de sollicitant willen we allemaal wel: maar hoe doe je dat? Hoe doe je recht aan de kracht, mogelijkheden, talenten én beperkingen van je (mogelijk) nieuwe collega?

Daar is geen vast recept voor, want iedere situatie is natuurlijk anders, maar gedurende de dag kwamen er heel wat bruikbare tips en ervaringen voorbij. Daarbij was de heerlijke lunch en het lekkers bij de koffie en thee van de Bijzondere Taartenfabriek de slagroom op de taart!